Szereti ön a kvarcóráját? - Mazda3 bemutató

Rx8 lefogy, Szolgálati autójukkal indultak gyorsulási versenyen ezek a rendőrök

Szereti ön a kvarcóráját?

rx8 lefogy

Ami ránézésre egy erős facelift, az valójában egy új generáció. Ennél a Peugeot formatervezői sem tudtak volna nagyobb légbeömlőt rajzolni Még több fotó a testtömeg veszteség okai. Kattintson a képre!

rx8 lefogy

Annak idején közelharcot folytattam egy új Mazda3-as tesztautó kulcsáért, hogy egy hét után vért izzadva üljek a számítógép előtt, ugyanis a "jó vezetni" mondat után valahogy elfogyott az ihlet. Nem volt egy zavaróan zörgő műanyag alkatrész, akadozó váltó, kirívóan gagyi részletmegoldás, amibe rosszmájúan bele lehetett volna kapaszkodni és szépen elindulni, csak egy tökéletesen funkcionáló csomag emlékfoszlányai keringtek bennem, de az is percről percre halványodott. Pont úgy éreztem magam, mintha egy halálpontos japán kvarcóráról kellett volna többoldalas esszét írni - öt mondat után vagy magunkban, vagy a számítógépben teszünk kárt a feladat reménytelenségétől nekikeseredve.

rx8 lefogy

Nyilván hasonló gondokkal küszködött ben az a nemzetközi mérnökcsapat is, amelynek az a hálátlan feladat jutott, hogy építsék meg a Mazda3 második generációját.

Tessék csak belegondolni, akkor volt egyéves a típus, még rx8 lefogy és ropogós, az akkori technikai újításokkal teletömve, viszik mint a cukrot, erre azzal jön a menedzsment, hogy legyen sokkal jobb, sőt, az öt év múlva megjelenő konkurenciával szemben is állja a sarat.

A dizájner csapatnak azért némileg könnyebb dolga lehetett, ők megkapták az rx8 lefogy még javában készülő új hatos és kettes széria skicceit, ami nagyban befolyásolta az új hármas formavilágát. A leglátványosabban az autó elejét rajzolták át: kihegyezett fényszórók és egy hatalmasra tátott légbeömlő riogatja az utca népét, ami miatt már az alapkivitel is jóval vadabbul fest, mint az előző széria aszfaltszaggató MPS változata. A legnagyobb darabszámban eladott Mazda A ban bemutatott első generációs Mazda3-ból kétmilliót adtak el, amelynek közel negyede Európában rx8 lefogy gazdára, de ebbe Oroszországot is beleszámolják a japánok.

Viszkis: Bankrabláshoz minimum 200 lőerős autó kell

Magyarországon mintegy darab rx8 lefogy a típusból, a legsikeresebb évnek számított, ekkor - rx8 lefogy bizonnyal a ráncfelvarrás miatt - több mint ezer darabot értékesítettek.

Az autók többségét 1,6 literes benzinmotorral és ötajtós karosszériával vették, érdekes módon a szedán kivitel az eladások csupán 30 százalékát adta, pedig a magyar piac általában preferálni szokta a lépcsőshátú kialakítást és az ezzel járó nagyobb csomagtartót.

A Mazda3 mintegy 90 autóipari díjat tudhat magáénak, többek között a es Év Autója választás második helyét, amikor pont annyi pontot kapott, rx8 lefogy a VW Golf. Ilyen hatalmas első légbeömlőt eddig csak a Peugeot mert kanyarítani az autóira , messziről, különösen egy másik autó visszapillantójából figyelve tökéletes működik a "ragadozó megjelenik" effektus, közelről viszont már látszik, hol tart a műanyagipar.

Oldalról és hátulról már nem olyan szembeszökőek a változások, de ha egymás mellett áll a két generáció, akkor jól látszik, mennyivel lendületesebbnek rx8 lefogy az új modell az oldalán végigfutó hullámoktól, és a feneke is sokkal szebb lett a rafináltan átrajzol lámpák és lökhárító miatt.

A küszöb felett felkanyarodó ívet például egy az egyben átvették a kettes oldaláról, ugyancsak látványos - az RX8 -at idéző - megoldás az első sárvédő kiszélesítése, ám mindezek ellenére az összkép lényegében nem változott, szerencsére megtartották a vállszerűen kiszélesedő övvonalat és a meredeken lejtő tetőívet is.

Mazda RX-8 - Index Fórum

A lámpákat leszámítva szinte alig változott hátulról az új hármas A bemutatón azt mondták, hogy az autó alkatrészeinek kilencven százalékát kicserélték, ami gyönyörűen hangzik ugyan, de ez alatt nem azt kell érteni, hogy lesöpörtek mindent az asztalról és a nulláról kezdtek építkezni, ugyanis egy sereg dolgot megtartottak, csak javítottak rajtuk valamennyit.

Ilyen például a padlólemez és a karosszéria, ami egyben azt is jelenti, hogy az autó méretei alapvetően nem rx8 lefogy. A négycentiméteres hossznövekedés gyakorlatilag betudható az új lökhárítóknak, a tengelytáv mm és a szélesség mm megegyezik a régiével.

Mielőtt még bárki pálcát törne a Mazda fölött, hadd jegyezzem meg csöndben, hogy a Volkswagen hasonlóképpen járt el a hatos Golf esetébena németek ráadásul még a külsőhöz is sokkal visszafogottabban nyúltak. Lefogyott és elcsendesedett Bár új generációról van szó, a tengelytáv és ezzel együtt az utastér méretei nem változtak, a Mazda példás önmérsékletet tanúsítva nem élt az ilyenkor szokásos felpumpálással, sőt.

Szolgálati autójukkal indultak gyorsulási versenyen ezek a rendőrök

A hatos és kettes sorozat fejlesztésekor alkalmazott gramm stratégiát itt is alkalmazták, így az új hármas átlagosan 15 kilót adott le az elődjéhez képest. A súlycsökkentés mellett a fő cél a légellenállás csökkentése és a karosszéria merevítése volt, amelyek az utastér zajszintjére és persze a fogyasztásra is jó hatással vannak.

Az ötajtós Sport és rx8 lefogy szedan Mazda3 közegellenállási együtthatója 0,30, illetve 0,28 a kategória legjobbjai közé tartozik, amit egy sereg rafinált trükkel értek el, ilyen például, hogy az autó alján számos légterelő kapott helyett. A kisebb közegellenállásnak, a merevebb futóműnek, a rezgéscsillapító anyagok optimális elhelyezésének, valamint a karosszéria és a panelek fokozott merevségének köszönhetően szuper lutein fogyni zajcsökkenést értek el az előző generációhoz képest.

How To Build A Rotary Engine: The ULTIMATE Guide