Edzőtermi etikett

Papírtörölköző fogyás

Tartalom

    Heston Blumenthal, a  nagy kísérletező, az étel és az étkezéstudomány lelkes kutatója ezt is megoldotta.

    papírtörölköző fogyás

    Újra egy krumpliételtehát újra át kell vennünk az irányítást. A keményítőnek itt is óriási szerepe van, de most nem bent akarjuk tartani a krumpliban, mint a burgonyapürénélhanem arra használjuk, hogy ropogós legyen a burgonyánk. Ez, és a minél kevesebb nedvesség a titka ennek az ismeretlen ismerős ételnek.

    papírtörölköző fogyás

    A hasábra vágott burgonyáról hideg vízben leöblítjük a felesleges keményítőt, majd hideg vízben feltesszük percre forrni-főni. Leszűrjük, majd alaposan megtörölgetjük, és rácsra papírtörölköző fogyás megszárítjuk.

    A száraz hasábokat a fagyasztóba tesszük legalább 1 órára, ettől még jobban kiszáradnak, a felületükön száraz keményítőszemcsék maradnak csak.

    Ezután fokos olajban 5 perc alatt aranyszínűre sütjük kisebb adagokban, hogy ne nagyon hűljön le az olaj.

    papírtörölköző fogyás

    Papírtörölközőre szedjük, majd újra mehet a mélyhűtőbe 1 órára. Az előkészítés fázisa lezárult, ettől kezdve tárolhatjuk a burgonyát a fagyasztóban napokig, akár hetekig is, ha jól lezárt edényünk van.

    Ugyanis, ha túlzottan kiszárad, az se jó, mert akkor a belseje sem lesz könnyű, krémes.

    papírtörölköző fogyás

    Tehát a fagyasztóval óvatosan!