Győrfi Pál: lehet, hogy nyárra kifáradhat a vírus

Mesalamin fogyás. Cikkek, hasznos információk

mesalamin fogyás

Nem tudtak korábbi tbc-fertőzéséről. A mesalamin fogyás lelet alapján malignus daganatra gondoltak, mivel a colon ascendensben daganatra emlékeztető laesiót találtak, a kolonoszkópot nem is tudták az elváltozás mögé vezetni.

mesalamin fogyás

A szövettani vizsgálat krónikus gyulladásos eltéréseket mutatott, ezért Crohn-betegségre gondoltak és budesonidot és mesalamint adtak neki, állapota azonban nem javult.

A CT-vizsgálat az érintett bélszakasz környékén koncentrikus falmegvastagodást, lumenstenosis, a mesenteriumredők, a cseplesz és a mesenterium jelentős megvastagodását, kis nyirokcsomókat és kis mennyiségű, sűrű peritonealis folyadékot mutatott.

Mesalazine Tablet - Drug Information

Ez vetette fel a tbc lehetőségét. A tumormintát Ziehl—Nielssen szerint festették, és saválló pálcákat mutattak ki. Antibuerkulotikumok hatására a beteg állapota gyorsan javult, a diagnózis után hat hónappal panasz- és tünetmentes állapotban kapta tovább a tbc elleni gyógyszereit.

mesalamin fogyás

Az eset az izolált colontuberculosis atípusos manifesztációja volt. Ilyen esetekben különösen fontos a pontos diagnózis, mert ha tévesen szteroidkezelést kezdünk, az katasztrofális következményekkel járhat.

mesalamin fogyás

Eredeti közlemény: Constantinos Chatzicostas et al: Colonic tuberculosis mimicking Crohn's disease: case report, BMC Gastroenterologydoi Lipták Judit.