Account Options

M4 fogyás, Videó ajánló

Lehetelten küldetés megállítani a magyar népesség fogyását?

m4 fogyás

Portfolio Cikk mentése Megosztás A magyar vezérigazgatók nem bíznak abban, hogy megáll a magyar népesség fogyása, annak ellenére sem, hogy a kormányzat az elmúlt években komoly családtámogatási intézkedéseket vezetett be — derült ki a PwC felméréséből.

A magyar vezérigazgatók egyharmada sem gondolja azt, hogy ben a termékenységi ráta eléri a 2,1-es szintet Magyarországon, derült ki a PwC vezérigazgató-felméréséből, amelynek az adatait a vállalat küldte el a Portfolio számára. A termékenységi ráta jelenleg alulról súrolja az 1,5-öt, ami nem elegendő ahhoz, hogy a népesség csökkenése megálljon.

Fogyókúra kontra alakformálás, melyiket válasszuk?

Ehhez el kellene érni a 2,1-es rátát, ameddig ez nem sikerült, addig nincs esély migráció nélkül a népességszám visszaesésének megállítására. A KSH adatai alapján tavaly 89 gyerek született Magyarországon, m4 fogyás tel kevesebb, mint egy évvel korábban.

m4 fogyás

Ezzel minden idők második legkisebb születésszámát regisztrálta a statisztikai hivatal a es év után. A visszaesés oka a szülőképes korú nők számának csökkenése, ami mellett a gyerekvállalási kedv negyedik éve stagnál. A születések száma a sokéves eleji mélypontjáról óvatosan felfelé kapaszkodott az év során, decemberben pedig kifejezetten erős megugrást láthattunk.

m4 fogyás

Korai még a gyerekvállalási kedv érdemi javulására következtetni, de érdemes m4 fogyás figyelni a következő hónapok adatait, annál is inkább, hiszen a tavaly meghirdetett családvédelmi akcióterv első eredményei mostanában jelenhetnek meg a születésszámban.

Arra tehát van esély, hogy a következő években javul a gyermekvállalási hajlandóság, de ahogy a magyar vezérigazgatók, úgy a kutatók sem reménykednek abban, hogy Magyarország eléri a 2,1-es termékenységi arányszámot hosszú távon.

A KSH Népességtudományi Intézetének kutatói a leginkább optimista előrejelzésükben sem számolnak arra, hogy a népesség fenntartásához szükséges reprodukciós ráta elérhető lenne.

m4 fogyás

Habár a születések száma összességében gyengén alakul, van egy tényező, ami csökkenti a népesség fogyását. A születések és a halálozások egyenlegeként természetes fogyás 40 fővel kellett volna csökkenni a magyarországi népességnek. A természetes fogyást szinte teljes egészében ellensúlyozták a migrációs folyamatok, így a KSH továbbvezetett adatai szerint csupán 4 ezer fővel csökkent Magyarország lakónépessége.

Hatékony zsírégetés futással – Fogyás és futóteljesítmény növelés

A csökkenés ban csökkent először 10 ezer fő alá, a megelőző 15 évben átlagosan 24 ezer fő volt a tényleg népességfogyás éves átlagos üteme. A kedvező hír azt jelenti, hogy a migrációs egyenleg sokat javult az utóbbi két évben. Erről még nem állnak rendelkezésre friss adatok, de a jelenség mögött a hazai népesség nettó kivándorlásának csökkenése kevesebb kivándorlás, több visszaköltözésilletve a munkaerőhiány miatt Magyarországra érkező dolgozók számának emelkedése állhat.

m4 fogyás

Címlapkép: Getty Images.