Fontos a reggelizés, de nem ez a fogyás kulcsa | Sokszínű vidék

Fogyni szentírások

Tweet Még több kalória is fogy?

ideális havi fogyás kg- ban

Sok éven át hallhattuk, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés a nap folyamán — mi több, nagyon ajánlott, ha egészséges testsúlyt szeretnénk fenntartani. Egy új kutatás szerint nem ez a fogyás kulcsa.

FOGYÓKÚRA - Az 5 leggyakoribb hiba

A reggeli a nap legfontosabb étkezése — hallhattuk éveken keresztül a szakemberek tanácsaként, ha egészséges étrendről vagy súlyvesztésről esett szó. Egy új tanulmány szerint ugyanakkor a fogyás kulcsa nem a reggeliben keresendő.

Gyümölcscukorból sem mindegy, mennyit fogyasztunk Sok éven át hallhattuk, hogy a nap folyamán a reggeli a legfontosabb étkezés, mi több, kifejezetten ajánlott, ha egészséges testsúlyunk szeretnénk fenntartani.

Az egészséges reggeli nem segít kevesebbet enni a nap folyamán, sőt a kutatás eredménye szerint akik esznek reggelit, fogyni szentírások több kalóriát fogyasztanak el azon a napon — ami nem a fogyáshoz segít hozzá. Fotó: rf.

Köszönjük, üzenetét elküldük a szerzőnek. Bezárás Köszönjük, üzenetét elküldük a címzettnek.

Ugyanakkor az igaz, hogy nincs egy mindenkire érvényes megoldás a reggelizés tekintetében. Vannak, akik esznek reggelit s olyanok is, akik kihagyják.

női zsírégető szakértő

A BMJ szaklapban közölt tanulmány arra is rámutat: teljesen rajtunk múlik, hogy fogyasztjuk vagy sem. Cicuttini és Spector azonban kiemelte, hogy a korábbi kutatások többsége megfigyeléses tanulmány volt.

fogyás 20 kiló

Az új tanulmány esetében azonban 13, randomizált, ellenőrzött kísérletet vizsgáltak a kutatók, melyeket mind az elmúlt 3 évtizedben végeztek el, többnyire Amerikában és Angliában. A résztvevők különböző testsúlyúak voltak és egy részük reggelizett, másik részük nem.

A tanulmány 16 héten át vagy egy teljes napon keresztül figyelte az alanyokat, s kiderült: azok az emberek, akik ettek reggelit, kalóriával ettek fogyni szentírások a nap folyamán.

Tbol nem veszíti el a zsírt

Azok viszont, akik kihagyták, kb. A tanulmány nem talált jelentős eltéréseket a reggelizők és a reggelit kihagyók anyagcseréjében.

Nyomtatás Hús nélkül — szubjektíven Van, ahol ez a természetes, van, ahol még ma is megdöbben, aki hallja: hús nélkül élni nálunk sem régóta elfogadott, sőt! Pedig a húsmentes életnek sok előnye is van! Lássuk, hogyan befolyásolja az egészséget, a sportteljesítményt, a menüt — egy tapasztalt vegetáriánus szemével!

Dana White, a Connecticut-i Quinnipiac Egyetem dietetikusa elmondta: a reggeliellenes emberek ezzel csupán megerősítést kaptak arra nézve, hogy a reggeli kihagyása nem szabotálja a fogyást, ám ha éhesek vagyunk a nap korai időszakában, semmi ok nincs arra, hogy ne fogyasszunk reggelit. Azoknak főleg nem javasolt elhagyni ezt az étkezést, akik ilyenkor edzenek. A fogyni 1 év alatt és leginkább egészségmegtartó szabály az, hogy együnk, amikor éhesek vagyunk, de mindig maradjunk a mérsékelt ételadagoknál.

  • Fogyás és menstruáció elmulasztása
  • Hogyan lehet eltávolítani a zsírzsírt