Ezért kell zsírt enni, hogy fogyni tudj!

Fogyjon mérsékelten

Tartalom

  Milanovich Domi A környezettudatos emberek 4 fő ismérve Mindannyian tudjuk, hogy a tartós és egészséges fogyás érdekében nem elég csak lelkiismeretesen mozogni főleg, ha közben vackokat eszünkvagy csak koplalni, hanem a megfelelő minőségű étrendet és a sportot arányosan kell kombinálni.

  De gondoltad volna, hogy a megszállott edzéstől egyáltalán nem lesz hatékonyabb a fogyókúrád?

  fogyás árpa

  Ha kíváncsi vagy rá, ez hogyan lehetséges, hajts tovább! Új vizsgálatok szerint a testmozgás intenzitásának vagy gyakoriságának növelésekor szervezetünk alkalmazkodik a magasabb fogyjon mérsékelten szinthez, és ellensúlyozza a várt hatásokat, ami azt jelenti, hogy hiába sportolunk szorgalmasan, esélyes, hogy ilyenkor is ugyanannyi kalóriát égetünk, mint korábban.

  fogyás sutton surrey

  Amikor valaki túlsúllyal edzeni kezd, és odafigyel az étrendjére is, eleinte látványos az átalakulás, ám néhány hónap elteltével leállhat a súlyvesztés folyamata — még akkor is, ha a fogyókúrázó közben növeli a fizikai aktivitás mértékét.

  A Current Biology című szaklapban megjelent tanulmány szerzői szerint a mozgásszegény és a mérsékelten sportos életmód között energiafelhasználás és kalóriaégetés szempontjából ugyan lényeges különbség van, ám ez az eltérés nem lesz nagyobb, amikor a megszokott mértéknél még inkább növeljük a mozgás intenzitását.

  fogyni rva

  Érdekes módon ez a hatás megmagyarázza azt is, hogy vadászó-gyűjtögető őseinknek honnan volt mindig energiája a hosszú vándorutakhoz és a kemény fizikai munkához. Herman Pontzer, a tanulmány egyik szerzője akkor szembesült ezzel, amikor személyesen találkozott a Tanzániában élő hadza törzs tagjaival.

  udiliv fogyás

  A szakértő és munkatársai fogyni bpm mint férfi és nő napi energiafelhasználását és aktivitását mérték egy héten keresztül.

  Az eredmények kimutatták, hogy a mérsékelt sportolással a kalóriaégetés mértéke enyhén átlagosan kilokalóriával fokozódik, de az is kiderült, hogy azoknál az alanyoknál, akik ennél jóval többet mozogtak, nem volt nagyobb az energiafelhasználás mértéke, mivel testük alkalmazkodott a pluszmunkához. Ha tehát eddig te is meg voltál győződve róla, hogy fogyjon mérsékelten többet mozogsz, annál hatékonyabb a zsírégetés, akkor ideje felhagynod a megszállott edzésselés átértékelned a táplálkozás szerepét is.

  A tren nem veszíti el a testzsírt

  Ne maradj le semmiről!