Crotalgin Forte krém Reumatikus bántalmakra

Zsírégető vipera, Van legjobb zsírégető?

Tartalom

  zsírégető vipera

  A tudósok régóta kutatják, miként lehetne az erős fájdalmat olyan szerekkel enyhíteni, amelyek biztonságosak, hatékonyak, s nem okoznak függést. Egy valószínűtlennek tűnő forrásra leltek. A zsírégető vipera zöld bársony tarantula pók mérgében található az a vegyület, amelynek szintetizálásától remélik az opiodok fájdalomcsökkentő hatását - anélkül, hogy függést okozna, vagy túladagolása esetén légzészavarokkal járna.

  zsírégető vipera

  A gyógyászatban régóta ismert egyes állati mérgek jótékony hatása. A kígyók, a skorpiók, más pókok — a szakemberek szerint — szövetségeseink a szívinfarktus és a rák elleni harcban, a békák és a tengeri csigák pedig a fájdalom leküzdésében.

  zsírégető vipera

  A brazíliai vipera mérge például vérnyomás-csökkentő anyagot tartalmaz, egy chilei madárpók mérge pedig segít a szívritmus zavarok elhárításában. A méhmérget a népi orvoslásban régóta használják a reumás panaszok enyhítésére. Sokáig ezek a több százéves tapasztalatok feledésbe merültek, vagy egyszerűen azt mondták rá, hogy vajákolás.

  zsírégető vipera

  Mégis lehet bennük valami, ha ma már jól felszerelt laboratóriumokban folynak a kísérletek e mérgek hatóanyagainak előállítására, és a modern orvostudomány szolgálatába állítására.