Szappanoperába illő történet, mégis teljesen összetört

Többet soha nem szeretnék kapcsolatba kerülni semmilyen gazdag, cégtulajdonossal, igazgatóval vagy bárkivel az égadta világon, akinek sok pénze van és azt hiszi, hogy minden csakis az övé. A volt férjemmel akkor ismerkedtem meg, amikor gránit burkolatot rakattam az otthonom padlójára. Ő volt a cég tulajdonosa, szóval nem nagyon tudom, hogy mit keresett nálam, amikor a munkálatok folytak (utólag meggondolva, valószínűleg épp azért jött, hogy felszedjen), de teljesen levett a lábamról és fél év múlva már igent mondtam neki, amikor a kezemet megkérte. Nem is tudom, hogy mikor kezdhette a viszonyait, valószínűleg még az esküvő előtt. A lényeg tulajdonképpen az, hogy úgy pazaroltam el mellette az életemből öt évet, hogy ő közben sugar daddyként is tevékenykedett.

Hogy erre hogy jötte rá? Annyira jól csinálta, hogy magamtól semmiképp sem jöttem volna rá. A pénzügyeit mindig titokban tartotta előttem. Már a kapcsolatunk elejétől arra szoktatott, hogy neki üzleti ügyekben sokszor szó nélkül el kell tűnnie hosszabb időre. És mivel, az öt év alatt egyébként rendes volt velem, és soha nem változott a viszonya, ahogy hozzám fordult, nem lett agresszívabb, vagy ilyesmi, nem is mertem volna gyanakodni sem. Míg egy nap, az unokatestvéremnek segítettem magánnyomozót keresni egy üzleti ügyhöz és rátaláltam a Haiszky Magánnyomozó Iroda budapesticég weboldalán egy leírásra a hűtlenségi ügyek kapcsán. Végig olvastam, sok mindent megtudtam belőle, például néhány tipikus jelét a megcsalásnak, ami nálunk tulajdonképpen a kapcsolatunk elejétől így volt: rejtegeti előlem a mobilját, a már említett logikátlan kimaradások, amikre ráfogja hogy üzleti ügy, akkor is ha este késői órában történnek, valamint hogy anyagilag teljesen független, soha semmit nem oszt meg velem.

Először nem hittem az egészben, de aztán addig-addig piszkálta az ügy a gondolataimat, hogy titokban felkerestem a magánnyomozót és szerződést kötöttem vele, hogy nézzen utána, hogy a férjem mivel foglalatoskodik. Elég sok pénzt szántam rá és hosszú időre fizettem, hogy biztosan eredményes legyen a nyomozás. Főleg azért is, mivel a férjem a munkája miatt sokat utazik és járkál településen belül is, amitől nehezebb követni és költségesebb is. Szerencsére anyagilag én is önálló voltam tőle, tehát nem féltem attól, hogy esetleg rákérdez, hogy hova tűnt egyszerre ennyi pénz.

Nem tudjátok elképzelni, hogy mennyit szenvedtem a kétségtől, amíg a nyomozás tartott. Egyik percben teljesen meg voltam győződve, hogy az egész nem lehet igaz, a másik percben pedig teljesen biztos voltam a dologban. Egyik este odáig is eljutottam, hogy kedvesen oda bújtam hozzá és rákérdeztem, hogy ugye nem csalna meg soha. Amire természetesen pozitív választ kaptam.

Azonban, ahogyan azt már az elején említettem, a nyomozás végén teljesen negatív választ kaptam. Kiderült, hogy (csak a nyomozás ideje alatt) négy fiatal lánnyal is volt viszonya, nagyjából felváltva találkozott velük, valamint nagyon sokat fizetett nekik; a különböző közös fogyasztásokon és belépőkön kívül számlákat, kirándulásokat és minden egyéb mást. Úgy estem darabokra, mint ahogyan egy magasból leejtett tojás loccsan szét a betonon. Két hónappal azelőtt még sejteni sem mertem volna mindezt, most meg a mélyzuhanás után darabkákból kellett újra összeszednem magamat. Szerencsére a válás lebonyolításosban segítségemre volt a Haiszky Magánnyomozó Irodában dolgozó ügyvédnő. Mivel nem volt gyerekünk, és alig volt néhány dolog közösen a nevünkön, így ez a része nem okozott nagy gondot, viszont az igen, hogy ő annak ellenére sem akart elválni, hogy mindent megtudtam a mocskos titkairól. Nem tudom, hogy mit gondolt! Hogy vele maradok ezek után és úgy csinálok, mintha semmi sem történt volna és semmi sem történne ezután is? Az idétlen gránitjait tudtam volna széttörni a fején!