Megoldások ízületi fájdalomra

Vannak azok a szerencsés alkatok, akik még soha nem tapasztaltak ízületi fájdalmat, vagy csak ritkán, amikor ténylegesen rászolgáltak. Ez idáig én is közéjük sorolhattam magam, és remélem ezután is megtartom ezt a jó szokásomat, ám ez sajnos ahogy idősödik az ember, egyre inkább veszélyforrás lehet, főleg abban az esetben, ha az illető túl sokat, vagy egyáltalán nem mozgott életében. Ha minden igaz, akkor én ebben is inkább az arany középutat választottam, de édesanyám is így volt ezzel, és ő már harminc éves kora óta szenved ettől, úgyhogy még rám is érdekes meglepetések várhatnak.

Na de nem feltétlenül szükséges magunkat egyből temetni, hiszen tehetünk is az ízületi fájdalmak megelőzéséért, illetve ha már megtörtént a baj, akkor megfelelő orvosi felügyelettel és gyógyszerekkel kordában tarthatjuk azokat. Hangsúlyoznom kell, hogy a gyógyszereket mindig felelősségteljesen, körültekintően és szabálykövetően érdemes csak szedni, mert egyéb esetekben gyakran nagyobb problémát tudnak csinálni, mint amire elkezdtük szedni.

Van egy barátom, aki rendszeresen, már serdülőkora óta ízületi fájdalmaktól szenved. Az ő esetében valószínűleg örökletes dologról beszélhetünk, mert kevés idő állt rendelkezésére ahhoz, hogy olyan életmódot folytathasson, ami ilyen eredményeket szül. Újabban az édesapja vállalkozásába segít be, és gyakran egész nap kemény fizikai munkának van kitéve, ráadásul a körülmények gondolom ismertek: télen rettenetesen hideg, nyáron pedig rettenetesen meleg. Az ízületeknek sem az erőltetés, sem a szélsőséges időjárás nem kedvez, így keresve sem tudott volna jobb munkát találni magának. Persze érthető, hogy az édesapjának szeretne segíteni, de a hatalmas gránit tömbök cipelését másra hagyhatná. Nemrég volt kontroll vizsgálaton az orvosánál, aki megnyugtatta afelől, hogy az állapota semmit sem romlott. Sőt kapott egy olyan jó ajánlást, amiért az óta nem csak ő, hanem én is áldom a doktor urat. Rengetegszer volt olyan, hogy nem tudott aludni a barátom éjszaka, mert olyan erős fájdalmai voltak, hogy nem hatottak a fájdalomcsillapítók sem. Le is szúrtam olyankor, amikor tudtam, hogy ezt csinálja és nálam is volt, tehát minden adott volt egy kiadós kiabálásra. Persze ő ilyenkor csak mosolygott, én meg nem is értem, hogy miért húztam fel magam ennyire, de talán azért, mert nem szeretem látni, ahogy a barátaim szenvednek, főleg, ha meg vagyok arról győződve, hogy lenne más megoldás is.

Mint nem is olyan régen kiderült, valóban jó volt a megérzésem, és tényleg csökkenthető lett a fájdalom. A srác új orvoshoz kényszerült, mert az előző elment nyugdíjba és feladta a praxisát. Az új orvos pedig, mint csodaszert mutatta be a legújabb ízületvédő termékcsaládokat. Nem sokkal később meg is tudta már állapítani, hogy melyik megoldás lesz a nyerő a barátom ügyében. A gond mindössze annyi volt, hogy legalább egy hónapig gondolkozott azon a barátom, hogy kiváltsa-e az új gyógyszert. Régóta szed gyógyszereket, mert neki már szabályosan minden féle betegsége volt, és állítása szerint nagyon rossz átszokni egyik gyógyszerről a másikra, így inkább nem kísérletezik, mert nem is hitte el, hogy segíthet ez rajta. És milyen szerencséje van, hogy rábeszéltük az új ízületvédő szerekre. Valóban jóval fáradékonyabb volt a gyógyszerre való átszokás idején, bántotta is a dolog, hogy a tesója segítségét kellett kérni egy hatalmas gránittömb odébb helyezésére.

Mostanra már olyan jót tettek vele az izületvédő szerek,  hogy minden olyan munkát képes elvégezni amit korábban nem tudott, vagy csak szabadulni akart a kötelező szemléktől. Anyukám is hasonló kórban szenved, ezét neki is bátran ajánlottam a csodaszert, és ő is megfogadta a tanácsomat.