Márvány munkalap a konyhabútorra?

Mára millió féle konyhabútor kapható. Van kicsi, nagy, fekete, fehér vagy színes. Az anyagokat nézve is több féle lehet az összeállítás. Éppenséggel konyhabútor vásárlás előtt vagyok. És be kell neked vallanom, hogy óriási dilemmát jelent számomra, hogy milyet vegyek.

Elkezdtem bújni a katalógusokat, honlapokat, körbekérdezgettem mindenkit, akit csak tudtam, hogy mégis milyen összeállítású konyhabútort vásároljak. Nem mindegy ugyebár, hogy milyen anyagból készül el maga a konyhabútor része, és milyen anyagból a munkalapja. Egyik barátomnak márványból van a munkalapja, mondtam neki, hogy sajnos azért ennyi pénzem nincsen egy munkalapra, hogy tömör márványból készíttessek munkalapot a konyhabútoromra. Másik barátomnál pedig gránitból van a munkalap, ami szintén nem lenne olcsó az én pénztárcámat nézve. Végül abban gondolkodtam, hogy fa munkalapot kéne vennem, aminek márvány beütése van és inkább a konyhabútor részére kéne többet költenem. Rozsdamentes acéllal megerősített konyhabútorban gondolkozok, amit titán csavarok tartanak egyben, a borítása pedig kanadai tölgyből lenne. Ez menne a burkolathoz is. Mivel nem szándékozom felszedetni a járólapot és azt újra lerakatni másik járólappal, ezért ahhoz választom össze a konyhabútor színeit. A járólap egyébként egy visszafogott, bézs színű kőből van, aminek mattos beütése van.konyhabutor

Hosszas gondolkodás után megállapodtam egy céggel, aki megalkotta nekem azt, amit elképzeltem. 12 cm-es titán csavarok tartják össze és 6 cm vastag ajtók vannak rajta, amik zárhatók is. Nem, nem golyóálló, mielőtt ez lenne a következő gondolatod. J Viszont tudni kell, hogy én a biztonságtechnikában dolgozom már 40 éve, így ezt mindenre hajlamos vagyok kivetíteni, mondhatjuk úgy is, hogy szakmai ártalom.

Tavaly például duplafalú 10 cm-es üvegre cseréltem ki az ablakainkat a házunkon, de nem szeretnék elkanyarodni a témától, a konyhabútortól. A lényeg, hogy építettek nekem a munkások egy olyan masszív darabot, amilyet még én se tudtam volna, így le a kalappal előttük, komolyan!

Én mindenkinek azt tudom ajánlani, aki konyhabútort vásárol, hogy annyi ajánlatot nézzen meg, amennyit csak tud. Nekem speciel 2 millió forintba került, de megérte. Na de mi lett volna, ha nem lesz jó a kivitelezés? Akkor buktam? Azért rengeteg pénzről beszélünk itt, de ennek ellenére figyelembe kell venni, hogy örökéletű konyhabútort vásárolunk, így nem érdemes garasoskodni se a minőséget nézve, se a kinézetet, hisz utána ezt kell néznünk majd minden egyes nap. Ha tehetném, se tenném másképp ezt a konyhabútor-vásárlást, mert úgy gondolom, nagyon jó üzletet kötöttem.

Amikor megmutattam a szerzeményem a barátaimnak és a családomnak, mindenki nagyon jó véleménye volt a konyhabútoromról, tetszett neki, sőt, azt mondták, hogy ilyen darabot ők is szó nélkül elfogadnának. Egy szóval, PROFI volt a munka, amit elvégeztek a konyhámban!