Majdnem le kellett mondanunk a napellenzőről a teraszon egy rossz fog miatt, de végül megtaláltuk a helyet, ahol a legjobb fog implantátum árakkal dolgoznak

Hiába tagadják egyesek a globális felmelegedést, igenis tapasztalni jeleit hazánkban is. A nyarak egyre forróbbak, az egyes évszakok időjárása is kissé felborult. Télen már alig esik a hó, ami különösen Karácsonykor lenne hangulatos, ennek ellenére előfordul, hogy Húsvétkor kapunk a hóból egy keveset. Ezen a nyáron is rettentő nagy melegek voltak, alig lehetett megmaradni a házban, nem hogy a teraszon vagy a kertben. Éppen ezért eldöntöttük, hogy annak érdekében, hogy tudjuk használni ilyen időben is a teraszt, napellenzőt csináltatunk rá, ugyanis ez a legnagyobb melegben sem engedi az árnyékolt részen 28 fok fölé kúszni a hőmérsékletet. Ki is néztünk az interneten egy céget, aki teljesen megfizethető áron készíti a nekünk szükséges napellenzőt, sőt, már árajánlatot is kértünk tőlük.

Persze ember tervez, Isten végez, szól a mondás is. A férjemnek elkezdett fájni az egyik gyökérkezelt foga, és mint tudjuk, a fogászati kezelések nem olcsók. Különösen, hogy tudtuk, h azzal baj lesz, akkor a következő lépés a fog implantátum. Gondoltuk, hogy lőttek is a napellenzős tervünknek, mert ez biztos egy vagyonba fog kerülni. El is kezdtünk nézegetni a világhálón a fog implantátum árakat. Rá kellett jönnöm, hogy rengeteg fogorvosi rendelő van Budapesten, nagyon nehéz dönteni. Az árakat nézi meg persze első körben az ember, de ha az orvos nem szimpatikus, akkor már ott megbukott a történet. Olcsó húsnak híg a leve, szokták mondani, de én ezzel nem értek feltétlen egyet, mert már sajnos volt olyan tapasztalatom, hogy drága helyen a nagy flanc közepette is sikerült silány munkát végezniük. Valahogy az arany középutat igyekeztük megtalálni az árakat illetően, így sikerült rátalálnunk egy olyan rendelőre, ahol az árak és az orvosok is szimpatikusnak tűntek. Már a bemutatkozásuk az interneten is bizalmat sugárzott, valahogy az jött át, hogy nem magukat szeretnék elsősorban fényezni, hanem a páciensek bizalmát megszerezni. Mivel a konzultáció ingyenes, így kértem egy időpontot, hogy képbe kerüljünk a fog implantátum árakkal, ami nyílván személyre szabott kezelési terv alapján kerül meghatározásra. Persze egy sor kérdéssel érkeztünk, abszolút felkészülve, de ahogy a weboldalon is olvastuk „nincs buta” kérdés.

Modern, jó atmoszférájú rendelőbe érkeztünk, kedves személyzettel, az első jó pont be volt vésve nekik. Egy nagyon kedves, mosolygós fogorvoshoz kerültünk, aki minden kérdésre készséggel válaszolt. A konzultáció végén pedig sikerült egy olyan árat kikalkulálni a fog implantátumra, hogy még az is lehet, hogy a napellenzőről sem kell feltétlenül lemondanunk. Mivel úgyis több kezelésből áll, úgy sem kell majd az egészet egy összegben kifizetnünk. Van néhány kezelés, ami a fog implantátum beültetést elő kell, hogy készítse. Ilyen például a panoráma röntgen készül, ez alapján kap teljes képet a fogorvos a fogakról és az állcsontról is, majd dönt a kezelés végleges menetéről. Emellett alaposan le kell tisztítani a fogakat is egy professzionális fogtisztítás keretében. Ezek mind járulékos költségei a beavatkozásnak, de valljuk be, ezekre amúgy is szükség lenne, legalább félévente. A jó szájhigiénia fenntartása amúgy is fontos, a még egészséges fogaink épségének megóvása érdekében is, ha valaki nem tudja, mit is takar ez, annak ajánlom a profi szájhigiéniai tanácsadásukat is, ahol nagyon jól elmagyarázzák, mi az, amit rendszeresen tennünk kell a fogunkat, figyelembe véve az adottságainkat és hajlamainkat.

Szerintem érdemes ellátogatni és odafigyelni a fogaink rendszeres karbantartására. Tanuljanak csak a mi esetünkből, elég egy rossz fog, és terveket húzhat keresztbe, feltéve, ha nem találnak rá olyan jó árban megoldást, ahogy nekünk sikerült.