Debian 10-re építkezik a DebEX Barebone

Lecsökkent Deian

A szuperblokk nem minden konfigurációhoz szükséges de a redundánsokhoz speciális esetektől eltekintve igen. RAID0 : csíkozás.

Viszlát Windows, helló Linux!

Ha nem egyforma nagyok az eszközök, akkor is az összes helyet használhatjuk, legfeljebb a végére nem lesz annyíra csíkos. Egy csík stripe itt egy valamennyi fizikai eszközre kiterjedő, logikailag folytonos blokkcsoportot jelent. Az egy diszkre eső csíkszelet neve chunk. A chunkméret is módosítható utólag.

Az új debian-installer kifejlesztésének köszönhetően ez a kiadás egy olyan új, moduláris és kifinomult telepítési eljárást foglal magában, amely integrált hardver felismerővel és felügyelet-nélküli telepítési lehetőséggel is rendelkezik. A telepítés körülbelül 30 nyelven végezhető, és számos grafikus kártya beállítását teszi lehetővé. A task selection rendszer átalakításra került, amelynek köszönhetően sokkal rugalmasabb lett.

RAID1 : minden diszken pontosan ugyanaz van. Párhuzamosan ír minden eszközre.

lecsökkent Deian 6 hónap alatt nem veszít súlyt

Ha nem minden diszk egyforma nagy, a nagyobbak pluszkapacitását nem tudjuk kihasználni a tömbben levő logikai hely annyi lesz, mint a tömb legkisebb elemén levő. Persze adható hozzá új diszk, akár tartalékként, akár adatdiszkként; utóbbi eseteben a redundancia nő, a kapacitás nem. Online átalakítható RAID5-té.

Itt is minden eszközből csak annyi kapacitás hasznosul, amennyi a tömb legkisebb elemén rendelkezésre áll.

lecsökkent Deian iv csepp fogyás

Nem érdemes használni kivéve, ha az egyik diszk sokkal gyorsabb, mint a többi. A legújabb kernelek 2.

lecsökkent Deian gorilla monszun fogyás

Online átalakítható RAID6-tá. Általában kicsit lassúbb a RAID5-nél két diszk kiesése esetén sokkal lassúbb, de legalább még működik.

Arch Linux alapok

Csíkoz, és minden adatot legalább n példányban tárol. Csinálhatunk pl. Lehet hozzá hotspare-t adni. Előnye: lecsökkent Deian szekvenciális olvasási teljesítmény.

Hátránya: lassúbb írás. Kevesebb fejmozgatással megúszható a replikák kiírása, lecsökkent Deian kevésbé lassul az írás. Ezeknek a hatását persze igazából ki kéne mérni.

lecsökkent Deian 44 éves vagyok, és nem tudok lefogyni

Kis számú, közepes komolyságú saját mérés eredménye: 12db rpm-es SATA2 diszk, 3 "offset" példány és k-s ill. Az írási sebesség sorrendje: lineáris: far kb.

Ez kissé más elveket követ, és a csomagkezelése is más. Legtöbb ember a csomagkezelést grafikus megoldással végzi el, de én most a parancssoros, szerintem kényelmesebb és gyorsabb megoldást mutatom be.

Ez alapján szerintem kizárólag olyan esetben érdemes "far" helyett más layoutot használni, ha az írási sebesség csekély növelése megéri az olvasási sebesség felének elvesztését. Természetesen más mérések adhatnak más eredményt!

Megjelent a Debian GNU/Linux 3.1

A replika-elhelyezési módszerek keverhetők: kérhetünk pl. Jó ez valamire? Jelenleg nem bővíthető új diszkkel, de a 3. Ha ez nem megy, akkor jelöli hibásnak a diszket. Ez jól hangzik, de nem biztos, hogy a gyakorlatban is jó - lehet, hogy jobb lenne cserélni azt a diszket.

Persze ha csak tranziens bithiba volt, akkor mégiscsak jó. Sajnos lecsökkent Deian lehet úgy cserére jelölni egy diszket, hogy addig, amíg be nem fejeződik a tartalék szinkronizálása, még használja a gyengélkedő diszket is pedig így lehetne redundanciánk a csere alatt, ami még akkor is jobb, mint a semmi, ha a cserélendő diszknek akár csak a fele olvasható. RAID1 és RAID10 esetében, ha swapelünk a tömbre, előfordulhat inkonzisztencia akkor, ha egy éppen kiswapelődő lap tartalma megváltozik írás közben, így az egyik diszkre az egyik, másikra a másik állapot kerül.

Ez nem okoz gondot, mert ha a lap módosult, akkor a VM egyelőre nem swapeli ki, lecsökkent Deian kiírt többféle változatot üres swap-helynek tekinti és sosem fogja beolvasni.

Jelentősen csökkent tavaly a HTC árbevétele

Ha kritikus a sebesség, a szándéknaplót tartsuk egy a tömbön kívüli eszközön levő fájlban. Ha így jelölünk meg egy tömbelemet, akkor a kernel arról csak akkor fog olvasni, ha muszáj, de írni ír rá. Így nem lassul le annyira a tömb, ha pl.

A MATE-t én is próbáltam, de nekem is ez a tearinges probléma jött elő, amit csak kikapcsolt compositorral lehetett orvosolni, ami azért nem egy megoldás. Összességében nem volt rossz, de a KDE-hez viszonyítva egy elmaradott, amatőr valaminek tűnik.