Lasagna fogyás
Tartalom
Amíg pihen a tészta, a szószt és a besamelt készítem el.
Ekkora mennyiségű húshoz nem veszem elő a húsdarálót, csak lebőrözöm, kicsontozom, és apró kockára vágom. A vöröshagymát feldarabolom, olajon megdinsztelem, rányomom a fokhagymát, majd mehet rá lasagna fogyás hús is. Addig keverem, amíg a hús egyenletesen kifehéredik.
A paradicsomot leforrázom, lehúzom a héját, és ezt is kis kockákra vágom fel, majd hozzáöntöm a húshoz. Sóval, borssal, friss bazsalikommal ízesítem, és addig főzöm, amíg besűrűsödik.
A besamelhez a vajat felolvasztom, a lisztet belekeverem, fehéredésig hevítem, majd leveszem a tűzről, fogok egy habverőt, és a meleg tejet lassan hozzáöntöm, viszont a habverővel gyorsan keverem, hogy ne legyen csomós. A reszelt sajtot beleszórom, és addig kavargatom, amíg a sajt elolvad benn.
Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat! A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.
Mire kész a két mártás, addigra nyújthatom a tésztát. Egy tűzálló tálat vékonyan kivajazok, az aljára a paradicsomos mártásból öntök egy keveset, majd ráfektetem a kinyújtot, és téglalapokra darabolt tésztát. Utána ismét a paradicsomos mártás következik, rá a besamel, majd újra tészta.
A tetejére mindkét mártásból kenek egy keveset, és megszórom sajttal.