Ház körüli felújítás…napelem rendszer

Két éve már, hogy megvásároltuk Gáborral a párommal az otthonunkat. Hosszú út vezetett idáig, nélkülözés, spórolás, de megérte. Persze ma már tudom, hogy spórolni mindig lehet, mert mindig lesz mit csinálnunk a ház körül. De ennyire ne szaladjunk előre, mesélek egy kicsit az otthonunkról.

A házvásárlás

Mint ahogy említettem már, két éve vásároltuk meg a házunkat. Előtte, mint minden fiatal pár, mi is albérletben laktunk, aztán egy évet Gábor szüleinél, a felső szinten. Nem panaszkodom, mert nem volt rossz, de azért mégsem annyira felszabadult az ember, az tény, mintha csak kettesben lennének.

Emlékszem, a kapcsolatunk elején még kergetőztünk is a két szobás panelban, na azért egy kicsit disztingváltuk magunkat, és ilyet már ott nem csináltunk. Persze mindent a spórolás miatt, hiszen havi szinten igen csak sokat elöltöttünk albérletre annak ellenére is, hogy egy kicsi lakást béreltünk.nature-1547302_640

A ház vásárlás gondolata azért igen csak megváratott minket, hiszen volt egy autó kölcsönünk, és annak ellenére, hogy mind a ketten kereső emberek voltunk, nem dúskáltunk a vagyonban. Ezért is döntöttünk úgy, amikor anyósom felajánlotta, hogy költözzünk a felső szintre, hogy elfogadjuk, hiszen éves szinten jó pár százezer forint maradt a zsebünkbe. A félre tett összeg, és a spórolt pénz már elég volt az önerőre, így mertünk belevágni a nézelődésbe egyáltalán.

Első sorban azt kellett eldönteni, hogy házat, vagy lakást akarunk. Ez elsőre nem volt olyan természetes, hiszen előtte is emeletes házban éltünk, és kényelmesen, a mindennapi kinti élet gondja nélkül. Amit addig nem is gondoltunk volna, hogy lesznek. Hogy mik ezek? Mondjuk nyáron két hetente a fűnyírást, vagy mondjuk télen a fűvágást, vagy a kinti portál rendben tartását.

A leendő otthonunk

Bevallom megnéztünk ilyet is, és olyat is, hogy legyen összehasonlítási alapunk. Egyik délután anyósomékkal kávéztunk kint a teraszon, és pont arról beszélgettünk, hogy hogy is áll a keresésünk? Emlékszem, verő fényes napsütés volt, jöttek az illatok, és mint valami megvilágosulás úgy ért, hogy miért akarunk lemondani erről az érzésről? Azt hiszem ekkor döntöttem el én, hogy nekem ház kell, kerttel, nem pedig a négy fal.

Mára már nem náluk lakunk, hanem a mi kis otthonunkban Végül egy kis paraszt ház mellett döntöttünk, amit folyamatosan újítgatunk fel. Az egyik ismerősünk napelem rendszer telepítésével foglalkozik, így az is lehet, hogy a jövőbeli terveink között az is szerepel majd. Persze az most még odébb van, hiszen egyenlőre bővíteni szeretnénk, de egyszer csak elnyeri majd a végleges formáját, olyat amilyet mi szeretnénk.