Ha tartós burkolatot szeretnénk, válasszuk a gránitot, ha fog implantátum beültetésről van szó, a titán-ötvözet a nyerő

Az embereknek van olyan csoportja, akit nem zavarnak a mű dolgok, sőt kifejezetten kedvelik őket, de vannak, akik a természetesség hívei, legyen bármiről is szó. Van, aki az otthonában is törekszik arra, hogy természetes anyagokat használjon fel. Manapság divatba jöttek a modern lakberendezésben a magas fényű fehér vagy fekete bútorok, én kicsit ridegnek érzem ezeket a lakásokat, de persze ízlések és pofonok. Személy szerint én otthonosabbnak érzek egy olyan otthont, amiben a föld színei dominálnak, sok faanyagot használnak, illetve a természetes köveket részesítik előnyben a burkolásnál. Ilyen például a gránit is. A gránit az egyik legellenállóbb kő, felhasználható beltéren és kültéren egyaránt, padlóra, konyhai pultra, asztallapként, vagy akár falra is. Nagyon sokrétűen fel lehet használni, szép csillogó fényét nagyon hosszú ideig megőrzi. Ki ne szeretné, ha mondjuk, ha burkolat több évtizedig megőrizné a minőségét és olyan lenne, mint új korában? Ehhez csak a megfelelő anyagot és persze jó szakembert kell választani a kivitelezéshez.

Nincs ez másként a fogunknál sem. A fogunk is esetében is vannak olyan beavatkozások, amiket nem bízunk akárkire és persze az is fontos, milyen minőségű anyaggal dolgoznak, hogy a végeredményt akár hosszú évtizedekig élvezhessük. Ahogy a gránit lapok lerakásakor is bízunk benne, hogy sokáig nem lesz rá gondunk, úgy például egy fog implantátum beültetés  esetén is hasonló reményeink vannak. Nyílván, ha jó fogorvosra bízzuk magunkat, akiről tudjuk, hogy minőségi anyagokkal dolgozik, akkor emiatt nem kell, hogy fájjon a fejünk. Akinek esetleg nincs ilyen, annak tudok ajánlani egyet, ugyanis az általam linkelt oldalon megtalálja. A fog implantátum beültetés nem az egyszerűbb fogorvosi beavatkozások közé tartozik, ezért emiatt jó pár alkalommal el kell majd látogatnunk a rendelőbe. Pont ezért nem mindegy, hogy milyen szájízzel tesszük ezt. Alapvetően nem dobja fel az embert, ha fogorvoshoz kell mennie, kivéve, ha ott eddig csak jó élmények érték, mint engem. A legkellemetlenebb kezelést is igyekeznek a lehető legfájdalommentesebben végrehajtani. Én nagyon nehezen bírom a fájdalmat, így ha egy kicsit úgy érzem, akkor jelzek, és egyből szünetet tartunk. Nagyon toleránsak és érzem, hogy az elégedettségem a legfontosabb, ha emiatt ehhez több idő szükséges, akkor sincs probléma, sosem türelmetlenkednek. Fog implantátum beültetést is végeztek már nekem, olyan természetes hatást sikerült elérniük, hogy senki nem veszi észre, hogy nem a sajátom.

Mint mondtam, viszonylag hosszú folyamatról van szó. Először is egy panoráma röntgen készítése szükséges, de ezt a rendelőn belül elvégzik. Ezen látszik minden, a fogak, az állcsont és az arcüreg. A felvétel alapján lehet majd tervezést végezni. Érdemes, sőt erősen ajánlott a kezelés megkezdése előtt egy professzionális fogtisztítást is elvégezni, majd a szájhigiéniát a későbbiekben ugyanúgy fenn kell tartani annak érdekében, hogy az implantációs pótlás hosszútávon működjön. Én nagyon profi szájhigiéniás tanácsadást kaptam, ahol elmondta az erre specializálódott kolléga, hogy mire kell majd a jövőben figyelnem és miket kell napi szinten elvégeznem a jó szájhigiéniához. Esetleg ha más fog is húzásra vár, akkor azt is érdemes eltávolítani, nehogy a beteg „környezet” megbetegítse az implantátum környezetét is. Minden „zavaró tényező” megszüntetése után lehet nekiállni az implantátum beültetésnek. Ez a fogászati rendelő, ahova járok titán-ötvözetekből készült műgyökérrel dolgozik. Ha már túlvagyunk a beavatkozáson és jól is sikerült, akkor már csak az a feladatunk, hogy vigyázzunk rá. Ehhez ajánlott a dohányzás mellőzése, és a jó szájhigiénia fenntartása hosszútávon is. A fogorvosom is a lelkemre kötötte, ha bármi olyat tapasztalok ami „nem normális”, akkor azonnal jelentkezzek kontrollra.

Ha hosszútávra tervezünk tehát nagyon fontos a megfelelő anyag és a jó szakember kiválasztása, ha utána pedig gondoskodunk a karbantartásról és igyekszünk minden ártó tényezőt kiiktatni, akkor elmondhatjuk, hogy rajtunk nem múlott a siker.