A fogyás és életmódváltás útjában gyakran a szerelem áll

Fogyás szerelem

A szerelem a legjobb kalóriaégető, de csak az elején!

fogyás szerelem

Travelo Mégpedig a kilók oldaláról. Például törvényszerű-e, hogy a szerelmes párok belehíznak a boldogságba? El lehet ezt egyáltalán kerülni? És a bánatevéssel mi a helyzet? A dietetikus szerint ebben legalább annyi szerepe van a tudatos hozzáállásnak, mint az idő múlásának.

A férfi ban orvosa tanácsára kezdett életmódváltásba, testsúlya ekkor már 3 mázsa fölött volt. Irdatlan testtömege számos egészségügyi problémát okozott: magas vérnyomással, cukorbetegséggel küszködött, és már mozdulni is alig bírt. Orvosa azt mondta: vagy lefogy, vagy rövid időn belül meghal. Ronnie tehát azonnal diétázni kezdett. Elhagyta a cukrot, az édességeket, a kenyeret és minden magas szénhidrát tartalmú élelmiszert.

A szerelem égeti a kalóriákat — kezdetben! Mindenki, aki volt már valaha szerelmes, az átérezte a kezdeti zsongást, borzongást, a pillangók remegését a gyomorban, és az erősebb szívdobbanásokat fogyás 29 éves kornál szíve választottjának látványa esetén. Ebben a lelkileg intenzív időszakban szinte olvadnak le rólunk a kilók - már ha van honnan - mert szinte enni is elfelejtünk.

Ráadásul ekkor még nagyobb a motivációnk arra, hogy jól együnk és eleget fogyás szerelem, hiszen minél jobban szeretnénk imponálni a szerelmünknek.

19 mód, ahogy a tested szerelmet jelez - EgészségÜgyelet

A testünk ilyenkor egy kicsit még jobban rásegít: feszesebbek, ragyogóbbak vagyunk, mint bármikor máskor. Bárcsak így lenne ez mindig.

Jönnek az éjszakába nyúló beszélgetések, a közös vacsorák, iszogatások, eszegetések, piknikek, az édes kis meglepetések, a közös főzőcskézések, az ágyba hozott reggelik habos kakaóval Ilyenkor egy kicsit bele is pihenhetünk a boldogságba, a célszemélyt elértük. Innentől már nem úgy pörög az anyagcsere, mert már nincs akkora fogyás szerelem, hogy esetleg lemaradunk, vagy más lesz a befutó.

Ráadásul az edzés utáni kedvünk is csökkenhet, hiszen lesz jobb programunk helyette. Aztán szépen lassan megindul a kikerekedés — ideálisabb esetben ez is párosan történik, és nem csak az egyik fél hurkái kezdenek sokasodni.

fogyás szerelem

A nők magyarázhatják, hogy a pocak mackósan szerethető, a férfiak pedig hivatkozhatnak arra, hogy szeretik, ha van mit fogni a másikon. Így kezdetben nem is annyira tűnik fel egy kis plusz, hiszen olyan imádnivaló a másik. Amíg ez így van, és senkit nem zavar se a magán, se a másikon érzékelhető változás, nincs baj.

Szerelem=fogyás ? | nlc

Érdekes tény, hogy Valentin-nap alkalmából csak az Egyesült Államokban mintegy 25 millió tonna csokoládét adnak el, pl. Rendben, hogy ez odaát van, de mint tudjuk, a legtöbb trend onnan érkezik hozzánk is.

Amikor a pillangók már a gyomrodban zsibonganak, és nem csak a fejed zsong tőlük, csak úgy dübörög a szív… Talán még Te is emlékszel az első szerelemre, és az első szívfájdalomra. A kapcsolatok elején a szerelem valóban nyomot hagy a testen, egy sor kémiai reakció indul útjára, ami eléri az egész idegrendszert és a hormonháztartás is.

Akkor most fogyjunk együtt? Inkább készüljünk fel előre: várható egy kis hízás, még egy átlagon felül sportos pár esetében is.

Elképesztő fogyás: kilótól szabadult meg a szerelmes fogyókúrázó pár - Ripost

Persze, jó, ha ezt a változást még időben észrevesszük. Néhány kilót könnyedén le lehet mozogni egy kis lepedőakrobatikával, közös sétákkal, kirándulással, tánccal vagy sporttal.

És mire idáig jutunk, a másik megbántása nélkül is meg tudjuk beszélni, hogy holnaptól nem a cukrászdában randizunk, a hétvégi filmes maraton helyett pedig inkább sétálunk egyet a napsütésben. Elvégre szeretnénk még jó sokáig egészségesek maradni, és sok közös programot, élményt átélni. Kipróbálhatunk új, kevésbé nehéz, zsíros ételeket fogyás szerelem éttermeket, megtanulhatunk együtt pizzát sütni teljes kiőrlésű liszttel, soványabb sajttal, több zöldséggelbeiratkozhatunk egy főzőtanfolyamra, ahol fogyás szerelem fogásokat leshetünk el profiktól azért lehetőleg ne macaronkészítésre menjünk.

A közös evés élvezetét nem kell veszni hagyni, de a tudatosság már fél siker. Jutalmazzuk meg egymást, ha nem kerül nassolnivaló, édesség a kosárba, a jutalom persze ne étel legyen!

Boldogan=kerekebben?

Azzal is motiválhatjuk magunkat, hogy ha sikerül - kellően széles időtartam alatt - leadni a fogyás szerelem, akkor elutazunk valahova kettesben. Kezdje azzal, hogy elfogadja a testét!

fogyás szerelem

A szakítás is hizlal! Ha már szerelem, beszélnünk kell arról is, hogy idővel ez jó esetben hosszú és boldog éveket jelent elmúlik a kezdeti lángolás. Nem törvényszerű, hogy ez rögtön szakítással járjon, de nem elkerülhetetlen, ha a két fél egymás iránti szeretete nem éli túl a szürke hétköznapokat.

Persze, a szakítás nemcsak emiatt következhet be, de az ekkor érzett szomorúság, magányosság, keserűség könnyen vezethet akár hízáshoz is.

A szerelem égeti a kalóriákat – kezdetben!

A férfi verzióban sörös és pizzás dobozok hevernek szanaszét a temérdek chipses zacskó mellett. Jó esetben ez a bánatevés nem tart sokáig, így nem vezet jelentős hízáshoz. Ellenben az így felszedett zsírréteg még inkább taccsra vágja az amúgy is sérült lelket. Persze, innen szép győzni! Ehhez azonban idő kell. Ahhoz is, hogy az illető lezárja, elgyászolja a kapcsolatát, képes legyen újra odafigyelni az étrendjére, és újrakezdeni vagy elkezdeni a rendszeres testmozgást.

Így a korábbi alak visszanyerhető, nem ritkán pedig egy sokkal fittebb test is elérhető!

Támogatási fajták:

Mivel a többség inkább az első csoportba tartozik, gyakran irigyli a fogyásra hajlamosakat, akiknél a szakítás az érzelmi evés helyett az érzelmi koplalással jár együtt. De higgyék el, az sem kellemes, ha napokig, esetleg hetekig legfeljebb pár falat étel megy le az ember torkán, és nem kívánt mértékben történik a fogyás, a lelki mellett a testi legyengülés.

fogyás szerelem

Ez a fajta anorexia persze még nem kóros, de azért a közvetlen környezet támogatása, közös evések, kínálás csak óvatosan nagyban segíthet a rosszullétek elkerülésében.