Account Options

Fogyni szleng

A Trabant volt az egérkamion, a zsebcirkáló pedig a Polski Fiat.

fogyni szleng elér 40 és nem tud lefogyni

A Heti Napló riportja. Egyébként a mondat azt jelenti, hogy újonc katona vagyok, akivel egy egyetemre készülő sorkatona is szórakozhat, amíg nem jön a kilós, vagyis a százados. Minden európai nyelvben vannak szlengek.

Erős fonat; növényi rostokból, szálas anyagból sodort vagy font rögzítőeszköz, amelyet tárgyak, élőlények rögzítésére használnak.

Önök is használnak ilyeneket. Szabó Dávid lassan harminc éve foglalkozik a szlengekkel. Ennek lehet része az, hogy olyan szót használunk, amit mások nem értenek" — magyarázza a szleng szó lényegét Szabó Dávid.

További hasznos szavak a szinonimaszótárból

A Moszkva tér Török Ferenc első filmje volt, és egy kicsit a saját fiatalságáról is szól. Márpedig ők szlengben beszéltek akkoriban. Sőt, a szlenget még a filmplakátra is rákerült. Mert egy korszakot idéz meg a verda. Sokáig ódzkodtam, hogy nem, de azután bejött" — mesélte a Heti Napló stábjának Török Ferenc.

Pusztay János

Annyira, hogy a Moszkva tér azóta a hazai filmtörténelem része lett. Ezt jelzi az is, hogy két évvel ezelőtt az eredeti negatívokat digitálisan restaurálták a Nemzeti Filmintézet Filmlabor és filmarchívumban.

A munkálatokban részt vett a film rendezője, Török Ferenc és operatőre Garas Dániel is. Remekül bemutatva a kádár korszak ifjúsági szlengjét.

Keresés a szinonima szótárban

A Kádár rendszerre amúgy is jellemző volt a szlengalkotás. Szinte mindent átneveztek az emberek. A kétforintos Bélás volt, az as meg Ady. Persze abból is a kicsi. Sőt, a névtelen szlengalkotók néha egész sorozatokat írtak: a fogyni szleng vagy elég jó helyett eleinte csak azt mondták, hogy kevés vagy.

Papp Andrea

Pedig akkortájt nem volt éppen támogatott a szlenggyártás. A fogyni szleng szerint akkoriban társadalmi jelentőségük volt ezeknek a szlengszavaknak.

fogyni szleng nem veszíthet le súlyt a perimenopausában

A Heti Napló stábja kíváncsi volt arra, hogy a kádári szlengekből mennyit ismernek még a fiatalok. Íme, az eredmény: a 18 válaszoló közül 17 tudta, hogy a fakabát a rendőr.

Saját megfejtés ajánlása Ha szeretnéd, hogy egy általad ismert megfejtés, amit az oldal még nem tartalmaz, bekerüljön az adatbázisba, írd be a megfejtést és a meghatározást az alábbi mezőkbe, és nyomd meg a "Beküldés" gombot!

Viszont a ból csak tízen tudták, hogy a bélás, az tulajdonképpen a kétforintost jelenti. Arra is kíváncsi volt a stáb, hogy a mai fiatalok honnan veszik a szlengeket.

FOGYÁS - gyors, olcsó és hatékony fogyás

Nem meglepő, hogy a netről. A szlengkutató azt mondja, hogy vannak olyan szlengszavak, amelyek évszázadokat átélnek.

fogyni szleng hogyan lehet elveszíteni a zsírt prom

Ilyen például a csaj, amely már a De vannak olyanok is, amelyek hónapok alatt eltűnnek. A kisüveges tömény italokat nevezték így is.