Burkolati munkát, motorosbolt építése

Az egyik legnagyobb kihívás volt ez a bolt építése, még évekkel ezelőtt. A tulajok igényesek voltak, és szép precíz munkát vártak. nem a munkával volt a baj, hanem még előtte nem csináltunk ekkora volumenű munkát.

A szakmám

Azt hiszem először is a családunkat kellene bemutatni. 3 vagyunk testvérek, három fiú. Mindig mondták anyámnak, hogy nem irigylik, ennyi férfi társaságban. Hát nem mondom, hogy hú de jó gyerekek voltunk, mert voltak persze csínytevéseink, és volt is párszor raporton miattunk, de azért szégyent nem hoztunk soha rá. Apánk jól megtermett igazi paraszt ember volt, aki a föld művelésből élt. Mindig mondta, ő örül neki, hogy ennyi fia van, így nem akad majd gondja a kérőkkel. Persze a segítség is jól jött neki, hiszen amióta az eszemet tudom, kijártunk mi is segíteni a földekre, vagy éppen otthon csináltuk meg amit kellett. Nem jelentett gondot egy kis favágás, vagy az állatok körmölése, mert idő közben ezt is megtanultuk, vagy a föld megművelése. Emlékszem, anyám mindig könyörgött valamelyikünknek, hogy ássa már fel a kis kertjét neki. Sokszor mondta is, hogy ne kelljen már könyörögni, annyian vagytok, valaki csak ráér egy órára.

A szakmáink

Mindenkinek tisztességes szakmája lett. van aki festő, burkoló, ácsa, asztalos, mindannyian azonos iskolába jártunk, csak mindenki más szakra. Nem is baj, hiszen így egy családon belül meg tudunk csinálni mindent. Amikor a bátyám háza épült, egyértelmű volt, hogy mindenki kiveszi a részét a munkából és segít ahol tud. Így rengeteg pénzt is meg tudtunk spórolni. Igaz nem csak neki, hiszen ez igaz mindegyikünk házára, ahol csak tudunk, segítünk a másiknak, hiszen ezért vagyunk testvérek.

A szüleink szigorúan neveltek minket, apám pedig elvárta a tiszteletet. Nem csak iránta, hanem mindenki iránt.

A munkáink

Ha már az élet úgy hozta, hogy egy családon belül értünk mindenhez, így néha bevállalunk házépítéseket, felújításokat is. Az egyik legnagyobb munkánk egy ilyesmi motorosbolt felújítása volt. hetekig dolgoztunk rajta, de megérte, mert nagyon szép lett. Miután a tulaj is elégedett volt, így azt mondta, ha bármikor kell szóljunk, szívesen ad referenciát.

Mára már több munkánk is akadt. családi ház felújítása, építése, ABC, kisbolt, terménytárolók…Szeretem, hogy a testvéreimmel dolgozhatok közösen, és hogy ha kell, számíthatok rájuk mindenben.