205 55 r16 nyári gumik a legjobbak!

Drága férjem imádja a gránitot, gránitból van a padló, a telefonja tokja, a konyhában minden berendezés. Nem sok ötletem van arról, mit írhatnék a gránitról, de mivel ő nagyon szereti, és blogja témájául is ezt tette, kénytelen vagyok néhány dolgot elmondani ezzel kapcsolatban. Amikor összeházasodtunk, és Lóránd kitalálta, hogy gránitmániája lesz, volt nagy veszekedés a lakás kialakításából – akkor bezzeg még nem tudtam, mekkora veszekedés kerekedik majd a 205 55 r16 nyári gumik kapcsán…

Nem értettem, miért kell ezt a dolgot ennyire túlzásba vinni, szerintem azért nem volt olyan hihetetlenül nagy dolog, amit ő kitalált, mármint a konyhakő például. Szóval ebből volt vita, nem nagyon tudtunk megállapodni a kérdést illetően, de szerencsére, végül megegyeztünk abban, hogy ő nem fog beleszólni a leendő gyermekünk nevének kérdésébe, én meg nem fogok beleszólni abba, hogy milyen legyen a konyhakő. Neki nagyon elrontott javaslatai voltak, például Rómeó meg Ivan Iljics, nem lett volna könnyű élete annak a szerencsétlen gyereknek, ha Lórándon múlik. Bár valószínűleg ebben benne van az is, hogy őt sem kímélték meg a szülei a névadás során, egész gimnáziumi évei alatt azt hallgatta, hogy ő Lóri, a papagáj. Mindennek tetejébe még jó tanuló is volt, szóval ismételgette a könyvekből megszerzett tudást: igazi stréber papagáj volt. Mindemellett szegény annyira szép sem volt, szóval a csúfolódások kereszttüzébe került. Mikor ezt felnőttként mesélte, nekem, a szerelmének, aki a legszebb és legjobb embernek gondoltam (akkor), nem is akartam hinni ezeknek a történeteknek.

Mostanában nem veszekedtünk Lóránddal, amúgy sem szoktunk sokat. A legutóbbi vitánk szintén a gránit miatt robbant ki – nyári gumit rendeltem a netről, a gumidiszkont.hu oldaláról. Kiválasztottam a lehető legjobbat, amit nekem a 205 55 r16 nyári gumik jelentik. De ő gránitból szerette volna a kereket… Mondtam, hogy az már elég korán kiment a divatból, sőt, valószínűleg sosem volt divatban, szóval legyen szíves, és szedje össze magát, ne bolondozzon velem. Aznap este nem velem aludt, kiment a kanapéra, vérig volt sértve, hogy én az ő gránit iránt érzett szeretetét bolondozásnak minősítem. Mindenesetre mindenképpen a 205 55 r16 nyári gumikat akartam választani, hiszen a legjobb minőségű termékeket jelentik a piacon, azt hiszem, ehhez kétség sem fér, semmilyen szempontból. Szóval nagyon boldog voltam, amikor végre a kocsimon tudhattam őket. Jó árú, hosszú életű gumik voltak, szerettem volna cirógatni őket. Amikor beleültem az autóba, egészen más érzés volt utazni vele, hiszen szinte suhant a betonon, és amikor vége lett a reggeli rutinútnak a munkahelyre, rögtön szerettem volna fölhívni Lórit, elmondani neki, hogy mennyire jó volt a gumi, milyen jól teljesített, de rájöttem, hogy összevesztünk, és pontosan a 205 55 r16 nyári gumik miatt. Mindegy, bementem, ittam egy kávét, végigdolgoztam a napot, és közben kitaláltam, úgy fogom őt rávezetni a gumik csodálatosságára, hogy beültetem magam mellé. Elviszem kocsikázni, ha hazaértem. Igazából szívesen vezettem volna még egy-két órát, tényleg annyira felhőtlen élmény volt a kicsi kocsit vezetni az új gumikkal.

Odabújtam, amikor hazaértem Lórándhoz, mondtam neki, hogy engesztelésképp elviszem vacsorázni a kedvenc helyére, ő meg rábólintott, persze, a hasával könnyedén rá lehetett venni bármire. De akkor találtam ki a terv egészét, akkor lett tökéletes, amit kitaláltam ellene!

Mondtam neki, hogy jól van, de most nincs kedvem vezetni, én akartam az anyósülésre ülni. Azt akartam, hogy ő érezze a különbséget. Hogy lássa, milyen jól megy a kocsi…

És láss csodát, tényleg nagyon elégedett volt. Azt mondta, szinte suhanunk, hogy ilyen élményben még sosem volt része. Nagyon aranyos volt, ahogy elégedett volt a helyzettel.

Megpusziltam, vacsoráztunk egy jót, aztán többé sosem kérdőjelezte meg a 205 55 r16 nyári gumik tökéletességét.